Objašnjenje pojmova

GANAŠ: Krem za filovanje pralina koji se pravi od slatke pavlake i čokolade.

KARAMEL: Krem koji se dobija kuvanjem šećera i dodavanjem slatke pavlake i maslaca

KRISPI: Označava bilo koji sastojak smesi koji ostaje krckav. Koristi se još i reč „kranč“

KUVERTURA: Pojam koji označava kvalitetnu čokoladu koja ima visok procenat kakao butera i nema dodatnih biljnih masnoća.

MARCIPAN: Smesa koja se dobija od mlevenog badema i šećera. Često se aromatizuje raznim dodacima kao što su likeri, kora pomorandže, pistać i slično. U pravom marcipanu je veliki postotak badema zbog čega je skup.

NUGAT KREM: Krem na bazi lešnika i čokolade

PRALINE: Smesa koja se dobija od karameliziranog lešnika ili badema ili mešano, mlevenjem i usitnjavanjem. Ovaj izraz se takođe koristi i za ručno rađene čokoladne bombone.